backaldrin international

A backaldrin-Story

A valódi sikertörténetek éppen olyan egyedülállóak, mint amilyen izgalmasak, és főszereplőjük mindig egy figyelemre méltó vállalkozó szellemű személyiség. A backaldrin-sztori a lehető legszorosabban fűződik az Augendopler családhoz. Ez a történet tele van újabb és újabb sütési ötletekkel, valamint a siker lényegesebb és kevésbé fontos pillanataival. A sikertörténet mérföldköveit a mai naptól visszamenőleg soroljuk fel:

2015


A backaldrin Suisse AG megalapítása 20 év sikeres partneri együttműködés után a backaldrin megvásárolta termékei forgalmazását végző svájci vállalatot, a Hauser & Cie AG-t. Ezzel az akvizicióval garantálják a backaldrin és a Hauser termékeit a következő évtizedekre a svájci piacon.

2014


30 éves a Kornspitz® A közkedvelt Kornspitz® 30. születésnapját ünnepli. 1984-ben, megszületésével elfoglalta helyét az emberek kenyeres kosarában, reggeliző asztalán és meghódította szívüket.

2012/13


Új innovációs- és kutatási centrum. Új innovációs- és kutatási centrum építése Astenben 2013 elején befejeződik. A bővítéssel a pékség, labor és kutatás területén hozzávetőlegesen 50 új munkahej  jön létre.

2011


Új leányvállalatok. Törökország és Szaud-Arábia további nemzetközi helyszinekké vállnak, ahol a backaldrin leánycégein keresztül sikeresen képviseli magát.

2010


Fejlesztések és bővítések. Csehországi telephely fejlesztésre kerül és a jordániai gyár kibővül.

2009


Egy további telephely építésének befejezése. Elkészül a backaldrin leányvállalat Lengyelországban.

2008


Több helyet a Kornspitz és társai számára ... A backaldrin asteni telephelyén egy modern magas-polcrendszeres raktárt állítanak üzembe. Ezzel a jövőbe mutató beruházással a családi vállalkozás 2011-ig megteremti a számára szükséges raktárkapacitást.

2007


A jövő piacai újabb lehetőségeket nyitnak meg. A backaldrin Brazíliában és az USA-ban új leányvállalatokat nyit, és ezzel újabb jövőbeni piacokat tár fel.

"Dom Chleba" a világ legnagyobb országában. Május 31.-én a backaldrin az orosz főváros, Moszkva egyik peremkerületében megnyitotta a "Kenyér házát", amit oroszul "Dom Chleba"-nak neveznek. A backaldrin már 1995 óta tevékenykedik Oroszországban is, és ezzel a megnyitóval egy újabb mérföldkövet helyezett el a világ legnagyobb országában. 

2006


Egymilliárd Kornspitz. Európa legsikeresebb márkás péksüteményét – a Kornspitzet – már 59 országban és több mint egymilliárdnyi darab mennyiségben sütik és fogyasztják.

A sütés világpiacának legnagyobb egyedi kiállítója. Az IBA-n – ami a pékek és cukrászok legfontosabb nemzetközi szakvására – a backaldrin, mint a legnagyobb egyedi kiállító mutatkozott be.

Termelőüzem Jordániában. A backaldrin az asteni (Ausztria) termelőüzem mellett Ammanban, Jordánia fővárosában is megnyitott egy új termelőüzemet, ahonnan az arab világot és az afrikai országokat látják el a cég termékeivel.

2005


PURPUR "megpillantja a sütödék világát". Az ÖBA szakipari vásáron a backaldrin bemutatja az általa kifejlesztett új terméket: a PURPUR-t. Ezáltal lehull a lepel a PurPur-búza titkairól.

2003


"Kenyér Háza" Astenben új mértéket alkalmaz. A backaldrin megnyitja Astenben a "Kenyér Házát", amely a sütödék világának egyedülálló találkozópontjává vált.

Megalapítják a "backaldrin Internationalt". A backaldrin nemzetközi kapcsolatait egy saját leányvállalat segítségével a backaldrin International GmbH-val fogja össze.

Svédországban is backaldrin-termékekkel sütnek. Svédországban a backaldrin saját területi képviseletet hoz létre.

2000


Innováció: Mein Kornbrot. Az IBA nemzetközi szakvásáron a backaldrin egy új kenyérfajtát mutat be "Mein Kornbrot" néven. Ezt az innovatív terméket már a világpremieren díjazzák.

Belépés az olaszországi piacra. Olaszországban a backaldrin saját területi képviseletet hoz létre.

1995


Úttörőmunka a BIO-szektor területén. A backaldrin a BIO-szektorban is bizonyítja feltalálószellemét. Ettől kezdve BIO-minőségben is kínál Kornspitz-et és más minőségi termékeket, majd ezt még több termék is követi.

1990 und 1991


A backaldrin nyit Kelet-Európa irányába. A backaldrin lefekteti a kelet-európai érdekeltségének alapköveit. A backaldrin először képviseleteket, majd saját területi telephelyeket hoz létre Magyarországon, Csehországban, illetve Szlovákiában. Ezt később további terjeszkedés követi Bulgáriában, Lengyelországban, Oroszországban, Ukrajnában és Fehéroroszországban. 

1984


Egy nagy lépés a backaldrin és a sütőipar egész világa számára. Az ÖBA szakipari vásáron "születik meg" a Kornspitz, és hamar egész Európa legkedveltebb péksüteményévé válik. Napjainkban világszerte évenként több mint egymilliárd Kornspitz-et fogyasztanak. 

1968


Első lépés Németország felé. A backaldrin Németországban megalapítja a backaldrin Vertriebs.ges.m.b.H-t.

Előre a gyökerek irányába. A termelőüzem telephelyének keresése során az Augendopler család a felső-ausztriai Astenben vesz egy malmot. Ez a malom abban a szövetségi tartományban van, ahol az Augendopler család gyökerei is fellelhetők. Ez egyben az a hely is, ahol a backaldrin-termékek értékes nyersanyagait is termelik, a hullámzó, ringó búzamezők közepén. Mivel az asteni telephely közlekedési szempontokból is kiváló helyen fekszik, itt építik ki a vállalat központját is. 

1964


Nem minden kezdet nehéz. Alois Augendopler, valamint felesége Juliana és fiuk Peter, spontán módon úgy döntenek, hogy saját maguk állítanak elő sütőszereket és sütőipari alapanyagokat, és ennek érdekében egy céget alapítanak. Ezzel kezdetét veszi a backaldrin-sztori.