backaldrin international

PurPur®-búza és a sárgarépa találkozott A Südback sütőipari kiállítás újdonsága: PurPur®-Karottino

A Südback sütőipari szakvásáron először találkozott a PurPur®-búza és sárgarépa a PurPur®-Karottino-ban, a backaldrin újdonságnak számító kenyérfajtájában, amely a vándorok szívét is megdobogtatja.


Mint a PurPur® teljes kiőrlésű kenyér, amely sok pékség választékában megtalálható, a PurPur®-Karottino is PurPur®-búzával készül. Az új receptváltozat értékes hozzávalókat tartalmaz, mint pl. a teljeskiőrlésű PurPur®-búza- és rozsliszt, napraforgómag, sárgarépa, joghurt és rozskovász. A PurPur®-búza lágy, aromás ízét lenmaggal, tökmaggal és dióval finomítják, és ez különleges élvezetté teszi a PurPur®-Karottino-t, amely szaftosságot és hosszú frissességet ígér.

Ha a PurPur®-búza találkozik a sárgarépával, akkor az antocián és a bétakarotin, a ballasztanyagok és a vitaminok kéz a kézben járnak egymással, a bíbor a narancsszínnel flörtöl, a hosszú frissesség pedig a szaftossággal. A különleges nyersanyagok ízletesek és szemre is összhangban vannak egymással. A harmonikus alkotás nem más, mint a PurPur®-Karottino.

Az új kenyérkreáció értékes hozzávalókból készül, mint pl. a teljeskiőrlésű PurPur®-búza- és rozsliszt, napraforgó- és tökmag, rozskovász, sárgarépa, joghurt és dió. A PurPur®-búza lágy, aromás ízét lenmaggal, tökmaggal és dióval finomítják, és ez különleges élvezetté teszi a PurPur®-Karottino-t. A sárgarépával való kombináció szaftossá teszi, és különösen hosszú ideig friss marad. A receptjében kevés joghurtot tartalmazó kenyérújdonság kitűnően illik sajtokhoz és vajakhoz, pástétomokhoz.

A PurPur®-búzaszem héja természetes antociánt tartalmaz, amely a mag és így a kenyér jellegzetes bíbor színét adja. Az antociánok másodlagos növényi alkotórészek, amelyeknek számos, az emberi szervezetre gyakorolt pozitív hatást tulajdonítanak. Az antocián arány a PurPur®-búzában több mint tízszerese a közönséges búzafajtákban található mennyiséghez képest.

Alfa- és bétakarotin tartalmával a sárgarépa abszolút „csúcs” a zöldségfajták között. Tartalmaz C vitamint, értékes B vitaminokat, folsavat, D és E vitamint, aromaolajat, vasat, magnéziumot, kalciumot és foszfort.

 
További információkat területi képviselőjétől kaphat.