A PURPUR egyesíti magában mindazt, ami a sikeres márkához szükséges: egyedülállóan jó íz, tartós friss szinten tartás és egy olyan nyersanyag, melynek figyelemreméltó története, hatása és színe van.

Az évszázadokon keresztül szinte elfelejtett bíborlila búza napjainkban valódi reneszánszát éli meg, mivel a bíborpiros búzaszemek legnagyobb titka markáns színe ellenére mindeddig rejtett volt: a természetes antociánok, melyek a növény tartalmának másodlagos anyagait képezik, ebben a régi gabonaféleségben jelentősen magasabb mértékben találhatók meg, mint a szokásos búzákban. Arányuk a bíborpiros búzában több mint tízszer magasabb. Az orvostudomány ezeknek az antociánoknak ez idő szerint nagyon nagy figyelmet szentel, mivel azok lekötik a szabad gyököket, sőt a sejtek védelméhez és a rák megelőzéséhez is hozzásegítenek.*

A fogyasztók ezeket a tulajdonságokat annál is inkább értékelik, mivel a bíbolila búzából készült kenyér és sütemény a különleges íze miatt is kitűnik. A bíborpiros búza tápláló és zamatos, és a bíborlila teljes kiőrlésű kenyérben ízletesen kiegészül tökmagokkal és dióval. A PurPur-kenyér ezen kívül hosszú eltarthatósága miatt is nagyon kedvelt. Ilyen mértékű zaftosságot eddig nem ismertünk a teljes kiőrlésű kenyereknél. Még két nappal később is olyan friss, mintha most került volna ki a sütőből.

Széles PURPUR választék

A backaldrin cég ezekből széles termék választékot kínál – a PurPur – teljes kiőrlésű kenyértől kezdődően számos receptötletet közöl a PurPur-péksüteményeken keresztül egészen a PurPur-Ciabattáig vagy a PurPur-szeletig.

PurPur-búzák és lenmagok – egy ideális keverék

Mivel az értékes PurPur magokból készült termékek a fogyasztók körében egyre inkább kedveltté váltak, a backaldrin cég egy új kenyeret kreált – a lenmagos PurPur kenyeret. A bíborpiros búza peremrétegében levő természetes antociánok, valamint a lenmagok ballasztanyagai egyedülállóvá teszik a kenyeret. A tiszta élvezetet a finom szemcsés kérgek a pompás napraforgó magokkal és a különleges zaftosság biztosítja. A lenmagos PurPur kenyér nagyon sokáig friss marad, és kiváló hozzáadott anyagokat, tökmagokat, diót és lenmagokat tartalmaz. Az eredmény: diós, zaftos, tiszta íz.

További információ a purpur kenyérről: www.purpurkenyer.hu
*) Dr. Bernhard Watzl, Dr. Karlis Briviba, Prof. Dr. Gerhard Rechkemmer, Táplálkozási Szemle 49 (2002), 4.füzet, 148 ff. oldal.