backaldrin international

Aktívan az Actipan-nal

backaldrin bemutatja az Actipan-t, a sportolóknak és aktív életet élő embereknek szánt új kenyerét, a 2015-ös müncheni iba vásáron. A nemzetközi sütőipari alapanyaggyártó évek óta lelkes támogatója az élsportnak és az utánpótlás sportnak.


„A te kenyered, a te energiád“ – hirdeti az új kenyér szlogenje, amivel a backaldrin hidat kíván verni a tömegsport és az élsport csúcsteljesítményei közé. „A sport tiszta emóció, a sportolók pedig felbecsülhetetlen példaképek“, nyilatkozta Peter Augendopler backaldrin-tulajdonos. A családi vállalat már évek óta tevékenyeny támogatója az él- és az utánpótlás sportnak. A „Kornspitz® Sport Team-hez“ Ausztria, Németország, Norvégia és más országok top-atlétái tartoznak. „A sportnak ezt a húzóerejét a pékségekbe is továbbadhatjuk“, véli Augendopler. Az Actipan egy ennek megfelelő cégér, melyet a backaldrin élsportolókkal közösen fejlesztett ki.

Az aktív életet élők teljes kiőrlésű kenyere


A kenyérújdonság teljes mértékben megfelel a sportolók és aktív életet élők táplálkozási igényeinek. Megalkotásakor a Német Olimpiai Sportszövetség (DOSB) ajánlásaihoz igazodtak, ebben alapvető elem a teljes kiőrlésű kenyér. Az Actipan gazdag szénhidrát- és energiaforrás az aktív életmódot folytatók számára. Élelmi rost- és fehérjetartalma magas. Mint teljes kiőrlésű kenyér, a különlegesen válogatott, őrölt gabona és hüvelyes csírák által nyújt nagy mennyiségben vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, valamint többszörösen telítetlen zsírsavakat. A sportolók és aktív életmódot folytatók számára különösen érdekes a vas és magnézium, valamint magas B6 (Piridoxin), B1 (Tiamin) és B9 (Folsav) tartalma. Különböző más élelmiszerekkel kombinálva az Actipan mindent megad, amire az aktív és testtudatos embernek naponta szüksége van. Sós és édes ízekkel is bátran kombinálható, ideális minden étkezésre – akár snack-ként is.

Napi üzemanyag a szellemnek és a testnek


A németországi Sporttáplálkozási Intézet a fitnesz étrendhez az Actipan-t ajánlja. Szabadidős és versenysportolóknak egyaránt alkalmas, ezért a kenyeret az intézet emblémájával is kitüntették. „A szénhidrátok mind az izmok, mind az agyi működés üzemanyagai. A teljes kiőrlésű kenyérnek ezért naponta kell szerepelnie az aktív életet élők étrendjében“, nyilatkozta Dr. Johannes Peil, elismert sportorvos és a Sporttáplálkozási Intézet elnöke. Kiváló teljesítményeket azonban csak az érhet el, aki szorgalmasan edz: „A táplálkozás kiválóan tudja támogatni a sportolót, de önmagában csodákra nem képes. Magát az élvezeti szempontot sem szabad figyelmen kívül hagyni“, véli Peil.

Egy sokoldalú kenyérújdonság


Az Actipan a gabonaőrlemények kiegyensúlyozott összeállításának köszönhetően könnyen emészthető. Zamatos, telt íze mellett különösen hosszú frissessége és jó szeletelhetősége teszik megnyerővé. Formája és tömege tekintetében is sokoldalú felhasználhatóságot biztosít, formába és szabadon vetve is süthető.